Ivica Sretenović
Ivica Sretenović

Ivica Sretenović

Ivica Sretenović (Trstenik, 1975) je većinu autorskih stripova, koje je radio samostalno i u saradnji sa Aleksom Jakovljevićem, objavljivao u makedonskom časopisu Kreator kao i u srpskim časopisima Eon, Kiša i Aždaha. Za američko tržište, po scenariju Džeroda Dodsona (Jarrod Dodson), kao crtač a povremeno i kolorista, radio na serijalu Terror Klowns. Do sada je objavljeno nekoliko svesaka iz ovog serijala (Dark Stories, Terror Klowns 1,2,3, Dead Klowns, Slade vs Terror
Klowns…).

Sa kratkom pričom Homo homini lupus est, (scenario: Pavle Zelić, kolor: Tiberiu Beka) učestvovao u projektu Linije fronta beogradskog System Comics-a. Za istog izdavača po scenariju Dejana Stojiljkovića, uradio je prvi tom strip-adaptacije romana Duge noći i crne zastave.

Od 2013. godine angažovan je na serijalu Pussycats (scenario: Vincent Brusio) za američku kuću E-comix.net. Do sada kao crtač potpisuje deset svesaka ovog serijala. Trenutno na istom serijalu radi i kao kolorista.

Povremeno radi i na ilustracijama za knjige. Najčešće je sarađivao sa piscem Zoranom Petrovićem (Praznik zveri, Čuvari fantazmi…). Učestvovao je na izložbama stripa u Trsteniku, Leskovcu, Beogradu, Velesu, Prilepu, Zagrebu i Parizu.

Pročitajte još na blogu

Alehandro Hodorovski

Rođen u porodici koja je pokušavala da “emigrira” od sopstvene nacionalnosti u Čile, Hodorovski rano počinje sebe da doživljava gradjaninom sveta. I sam žrtva šikaniranja od strane američke buržoazije u

Pročitajte dalje »