Nemanja Radovanović
Kragujevac Comic Con

Nemanja Radovanović

Nemanja Radovanović (Senta 1986) je naturalizovani Valjevac. Po zanimanju diplomirani grafički dizajner, pre desetak godina upada u vrtlog animacije, od čega i danas “jede ‘leba”. Uz “mrdanje crteža po ekranu” bavi se ilustracijom, tetoviranjem, fotografijom/videografijom, muzikom…

Ivica Sretenović
Kragujevac Comic Con

Ivica Sretenović

Ivica Sretenović (Trstenik, 1975) je većinu autorskih stripova, koje je radio samostalno i u saradnji sa Aleksom Jakovljevićem, objavljivao u makedonskom časopisu Kreator kao i u srpskim časopisima Eon, Kiša i Aždaha….

Stefan Krunić
Kragujevac Comic Con

Stefan Krunić

Stefan Krunić (Valjevo, 1999) je ilustrator i strip crtač. Crtanjem se bavi od malih nogu, dok stripom počinje da se bavi u osnovnoj školi. 2014. osvaja nagradu ,,Munja” na strip konkursu Kragujevački Pobednik u okviru festivala Kragujevac Comic Con sa stripom pod nazivom ,,Novo oružje”. ….

Kragujevac Comic Con

Sara i Ana Živković

Sara i Ana Živković (Beograd, 1998) su sestre bliznakinje. Posle završene gimnazije u Beogradu upisale su japanski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Umetnost stvaraju zajedno pod zajedničkim imenom Shidousha Art.
U martu 2018. godine pridružile su se strip školi „Đorđe Lobačev“ …

Branislav Bane Kerac
Kragujevac Comic Con

Branislav Bane Kerac

Stripovi Branislava Kerca (Novi Sad, 1952) se objavljuju širom sveta, a istoričari stripa ga smatraju za najuticajnijeg srpskog i jugoslovenskog crtača modernog doba…

Kragujevac Comic Con 2022
Kragujevac Comic Con

Kragujevac Comic Con 2022.

Međunarodna strip-konferencija “Kragujevac Comic Con” godine dvanaeste!“, održaće se u petak i subotu 3. i 4. juna 2022. godine u Domu omladine …

Kragujevačke: Nova generacija autora

Današnje Kragujevacke novine donose detaljan izveštaj sa Međunarodne strip konferencije “Kragujevac Comic Con 2021”. Piše novinar Zoran Mišić.

Kragujevac Comic Con

Konkurs za strip “Kragujevački Pobednik”

Udruženje ljubitelja devete umetnosti Svet stripa u okviru Međunarodne strip konferencije „Kragujevac godine jedanaeste“ Kragujevac Comic Con 2021. raspisuje konkurs KRAGUJEVAČKI POBEDNIK u kategorijama….

Kragujevac Comic Con

Kragujevac Comic Con 2021 – otvaranje

Nebojša Vesović i Zoran Stefanović otvaraju Međunarodnu strip-konferenciju “Kragujevac, godine jedanaeste”….

Kragujevac Comic Con

Najava konferencije emisija Mozaik RTK

Radio televiziji Kragujevac
2. septembar 2021.
Emisija Mozaik
Voditeljka Katarina Mirović, gost Nebojša Vesović.
Međunarodna strip konferencija “Kragujevac, godine jedanaeste”
Kragujevac Comic Con 2021 – najava na Radio televiziji Kragujevac…