Ivica Sretenović

Ivica Sretenović

Ivica Sretenović (Trstenik, 1975) je većinu autorskih stripova, koje je radio samostalno i u saradnji sa Aleksom Jakovljevićem, objavljivao u makedonskom časopisu Kreator kao i u srpskim časopisima Eon, Kiša i Aždaha. Za američko tržište, po scenariju Džeroda Dodsona (Jarrod Dodson), kao crtač a povremeno i kolorista, radio na serijalu Terror Klowns. Do sada je objavljeno nekoliko svesaka iz ovog serijala (Dark Stories, Terror Klowns 1,2,3, Dead Klowns, Slade vs Terror
Klowns…).

Sa kratkom pričom Homo homini lupus est, (scenario: Pavle Zelić, kolor: Tiberiu Beka) učestvovao u projektu Linije fronta beogradskog System Comics-a. Za istog izdavača po scenariju Dejana Stojiljkovića, uradio je prvi tom strip-adaptacije romana Duge noći i crne zastave.

Od 2013. godine angažovan je na serijalu Pussycats (scenario: Vincent Brusio) za američku kuću E-comix.net. Do sada kao crtač potpisuje deset svesaka ovog serijala. Trenutno na istom serijalu radi i kao kolorista.

Povremeno radi i na ilustracijama za knjige. Najčešće je sarađivao sa piscem Zoranom Petrovićem (Praznik zveri, Čuvari fantazmi…). Učestvovao je na izložbama stripa u Trsteniku, Leskovcu, Beogradu, Velesu, Prilepu, Zagrebu i Parizu.

Pročitajte još na blogu

Tragovi u plavoj ilovači

Američki andergraund strip poznat je domaćoj kulturnoj javnosti prevashodno po pričama koje su kasnile bar deceniju u odnosu na događaje na ’licu mesta’, pričama koje su najčešće bile krajnje nepouzdane i pristrasne.

Pročitajte dalje »

Mladen Oljača: Dr Moon

Šta je Dr. Moon ? Reč je o serijalu kratkih, jednostraničnih horor pričica koje su rađene za list Zona Sumraka, izdavača Color Press iz Novog Sada. Table su krenule sredinom

Pročitajte dalje »