Mladen Oljača: Dr Moon

Mladen Oljača: Dr Moon

Šta je Dr. Moon ?

Reč je o serijalu kratkih, jednostraničnih horor pričica koje su rađene za list Zona Sumraka, izdavača Color Press iz Novog Sada. Table su krenule sredinom 2000. godine, a magazin je izlazio jednom u dve nedelje. Ukupno je urađeno 42 table ovog serijala.

Dr. Moon je nastao po zamisli scenariste Saše Jovanovića, a kuriozitet je da se glavni lik, dakle dr. Moon, NIGDE ne pojavljuje na ove 42 table, tačnije rečeno niko mu nije video lice i ne zna se kako on zapravo izgleda :).

Naravno, tako je smišljeno da bi se zagolicala mašta čitalaca, unela doza mistike, a i da bi se dobila ‚‚karika” koja bi povezala inače vrlo različite radnje u kratkim pričicama.

Dakle, krećemo – Dr. Moon, još jedan horor serijal na stranicama Ilustriparija 🙂 !

Pročitajte još na blogu

Crossed +100

Sa dosta zakašnjenja pročitao sam kompletnih osamnaest epizoda serijala Crossed +100 koji je izlazio između 2014. i 2016. godine za koga drugog do – Avatar Press. Na više mesta sam već opširno

Pročitajte dalje »

Tales from the Dark Side

Pročitao sam Tales from the Dark Side, četvorodelni miniserijal strave koga je izdao IDW a koji je neka vrsta gorkoslatkog čupanja minijaturne pobede iz čeljusti supstancijalnog poraza.

Pročitajte dalje »