Milosav Ostojić

Milosav Ostojić

Milosav Ostojić (Prijepolje, 1991) bavi se ilustracijom i stripom. Prvi rad objavio je 2012. u premijernom broju časopisa „Samo Strip“.

Dobio je nagradu beogradskog, Međunarodnog salona stripa, za strip “Vojnici iz bajke” a sa stripom “Mala-velika prica” učestvuje na 50. Zlatnom peru Beograda.

Autor je ilustracija drugog toma sabranih dela Hauarda Filipsa Lavkrafta – „“Nekronomikon 2“, izdavače kuće „Everest Media“, a za istog izdavača, ilustrovao je zbirku poezije na teme fantastične književnosti „Soneti strepnje i tame“ Milana Draškovića koja uskoro izlazi iz štampe.

Stripove i ilustracije objavljivao je u seriji albuma na temu prvog svetskog rata „Linije fronta“ izdavača „Sistem Komiks“, kao i u strip-magazinima „Parabelum“ iz Republike Srpske, „Endem“ iz Hrvatske, „Eon“ iz Šapca, časopisu posvećenom fantastici „Znak Sagite“ („Everest Media“), zbirci priča „Rođaci“ („Sistem Komiks“)…

Ilustrovao je i dizajnirao omote za više kompilacija hevi metal muzike i izvođača od kojih se posebno izdvaja kompilacija “Invasion from the East”.

Nagrađivan je vise puta na Paralelovom festivalu subkulture. Učesnik više grupnih izložbi. Živi i stvara u Beogradu. 

Više informacija o Milosavu i njegovom radu možete pronaći na njegovom facebook i instagram profilu.

Ovo mu je prvo učešće na manifestaciji Kragujevac Comic Con.

Pročitajte još na blogu

Homunculus

Opet, nalazim se pred zadatkom opisivanja nove mange koja mi je zaokupirala pažnju – još jednog bisera sa Dalekog Istoka, Zemlje izlazećeg sunca, strogih društvenih struktura i ogromnog vala individualnosti

Pročitajte dalje »