V.K. Laci premijerno na #KragujevacComicCon-u!

V.K. Laci premijerno na #KragujevacComicCon-u!

Prošle godine je postojala obostrana želja i dogovor da se družimo u Kragujevcu, ali su našeg umetnika sprečili privatni razlozi. Sada imamo veliko zadovoljstvo da najavimo Vladimira Krstića – Lacija.

Vladimir Krstić Laci je rođen 21. februara 1959. u Nišu. Po struci je grafički dizajner, a zaposlen je kao scenograf u pozorištu. Tokom proteklih decenija, radio je u mnogim izdavačkim kućama kao ilustrator i grafički dizajner. Dugi niz godina je bio likovni urednik u časopisu „Gradina“. Objavljivao je u „Kreativnom centru“ iz Beograda. Radio je dve epizode licencnog stripa „Veliki Blek“ za „Dnevnik“ iz Novog Sada. U „YU strip magazinu“ mu je objavljen prvi strip „Bili Lutalica“, a u „EKS almanahu“ strip „Ninđa protiv Jakuza“. Nakon ovog perioda, povukao se sa stripske scene da bi se stripu kao mediju uspešno vratio 2006, kada je otpočeo saradnju sa francuskim izdavačima. Realizovao je „Le Céleste noir“ za izdavača „Delcourt“. Objavio je pet toma „Šerloka Holmsa“ i jedan album „Sword“ za „Soleil“. Za italijanskog izdavača ‘’Bonelli” realizovao je dve epizode serijala “Adam Wild” i za američkog izdvača “Image Comix” četiri epizode serijala “Ghosted”.

Pročitajte još na blogu

Dead Man Logan

Dead Man Logan je samo završnica, eksplozivno finale serijala Old Man Logan i koji je bio Marvelov način da i posle Wolverinea ima Wolverinea.

Pročitajte dalje »

Odgoda

Hvala dobrim ljudima za preporuku Žibrine Odgode. Moram priznati da sam u početku bio pomalo rezervisam i pitao se kako će radnja funkcionisati s obzirom na okolnosti u kojima se

Pročitajte dalje »