Sara i Ana Živković

Sara i Ana Živković

Sara i Ana Živković (Beograd, 1998) su sestre bliznakinje. Posle završene gimnazije u Beogradu upisale su japanski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Japanski jezik su diplomirale 2021. godine, a master studije završile naredne.

U martu 2018. godine pridružuju se strip školi „Đorđe Lobačev“ koju vodi profesor Vladimir Vesović. Svake godine objavljuju svoje radove na balkanskoj smotri mladih strip autora u Leskovcu.
Redovni su članovi Međunarodne strip kolonije u Raški.

U decembru 2019. godine kratki strip „Nadomak cilja“, strip koji je dobio i naradu za očuvanje tradicije u Valjevu u oktobru 2020. godine objavljen je u strip serijalu „Linije fronta“ izdavačke kuće System Comics.
Na Salonu stripa 2019. godine osvajaju sponzorsku nagradu izdavačke kuće System Comics za stripLEVANIA: Apokalipsa. Iste godine, rade storyboard i production art za fanovski film Star Wars – The Breaking point režisera Stevana Filipovića koji dobija nagradu Prix Special du Fantasy Film Festival u Mentonu, Francuska 2020.

2020. godine, rade strip „Napad“ koji dobija 2. nagradu na internacionalnom strip festivalu Veles u Makedoniji.

2021. i 2022. godine bile su zvanični gosti Komik kona u Kragujevcu, a 2023. i strip festivala u Somboru.

U junu 2022. godine, u Ubu, imaju prvu samostalnu izložbu stripa i ilustracije pod nazivom „SOMNIUM“ na kojoj izlažu svoje ilustrcije i stripove LEVANIA i MU •無.

Strip MU •無 objavljuju u web magazinu HellyCherry, a strip se našao i u “Stripu sa margine” koji izdaje Strip Blog.

Pročitajte još na blogu

Jedna noć i dve želje

Strip – Baru – Kitaja bluz:Kroz svoj autorski prvenac, sada već proslavljeni i nagrađivani strip, autor niže sećanja i želje sa dočeka nove godine iz vremena kada je bio osamnaestogodišnjak. Tri

Pročitajte dalje »

Saga o sovama

Pričanje o dobrim stripovima je isto tako važno kao i njihovo čitanje. Zbog toga vam portal Svet stripa danas predstavlja prvi Betmen trejd iz perioda THE NEW 52 koji je objavila Čarobna knjiga kao 18. knjigu u biblioteci DC gold.

Pročitajte dalje »