Novica Milivojević
Novica Milivojević

Novica Milivojević

Novica Milivojević (Zrenjanin, 1981) je ilustrator i stripadžija.

Diplomirao je na tehničkom fakultetu u Zrenjaninu. Ilustracijom i crtanjem se bavi od kako zna za sebe a profesionalno od 2009-e. Bavi se ilustracijama, koncept artom, story boardom i ilustrovanjem za gaming industriju. Učesnik je Kragujevac Comic Con-a, Leskovačkog Festivala stripa, Beogradskog Festivala Stripa  i društvenih igara “Tandara Mandara” i  Novosadskog Strip Vikenda.

Dobitnik je priznanja za Srebrni Strip na međunarodnom festivalu stripa u Velesu. Izlagao je u Zrenjaninskom Narodnom muzeju i dobitnik je nagrade za pristup stripu na zrenjaninskom konkursu za strip o Mračnom Vitezu. Takodje je dobitnik nagrade za likovnost na 6. Valjevskom strip festivalu. Stripom se bavi iz hobija i objavljuje ih online na svojim facebook i instagram profilima. Pojavljivao se na Strip Blog i Helly Cherry portalima kao i u izdanjima Strip sa Margine i Strava Fanzinima. Trenutno aktivno radi na stripu Kapetan Srbija „Legenda o Nebeskom Narodu“ čiji segment je bio izlozen na velikoj izložbi Međunarodnog salona stripa u Beogradu 2019. godine.

Objavljuje svoj prvi autorski strip 2022. godine pod nazivom „Fragmenti Realnosti“ (u realizaciji Strip Bloga i Pressing izdavaštva).

Pročitajte još na blogu

„Chronicles of the Clueless Age“

Stripovi bi, u nekoj post-apokaliptičnoj budućnosti njihovog nestanka kao umjetničke forme, morali da odgovaraju za mnogo toga pred „sudom istorije“, kao i svi mi, uostalom. Za nedopustivo dugo ostajanje produkcija

Pročitajte dalje »

Mladen Oljača: Dr Moon

Šta je Dr. Moon ? Reč je o serijalu kratkih, jednostraničnih horor pričica koje su rađene za list Zona Sumraka, izdavača Color Press iz Novog Sada. Table su krenule sredinom

Pročitajte dalje »