Milosav Ostojić

Milosav Ostojić

Milosav Ostojić (Prijepolje, 1991) bavi se ilustracijom i stripom. Prvi rad objavio je 2012. u premijernom broju časopisa „Samo Strip“.

Dobio je nagradu beogradskog, Međunarodnog salona stripa, za strip “Vojnici iz bajke” a sa stripom “Mala-velika prica” učestvuje na 50. Zlatnom peru Beograda.

Autor je ilustracija drugog toma sabranih dela Hauarda Filipsa Lavkrafta – „“Nekronomikon 2“, izdavače kuće „Everest Media“, a za istog izdavača, ilustrovao je zbirku poezije na teme fantastične književnosti „Soneti strepnje i tame“ Milana Draškovića koja uskoro izlazi iz štampe.

Stripove i ilustracije objavljivao je u seriji albuma na temu prvog svetskog rata „Linije fronta“ izdavača „Sistem Komiks“, kao i u strip-magazinima „Parabelum“ iz Republike Srpske, „Endem“ iz Hrvatske, „Eon“ iz Šapca, časopisu posvećenom fantastici „Znak Sagite“ („Everest Media“), zbirci priča „Rođaci“ („Sistem Komiks“)…

Ilustrovao je i dizajnirao omote za više kompilacija hevi metal muzike i izvođača od kojih se posebno izdvaja kompilacija “Invasion from the East”.

Nagrađivan je vise puta na Paralelovom festivalu subkulture. Učesnik više grupnih izložbi. Živi i stvara u Beogradu. 

Više informacija o Milosavu i njegovom radu možete pronaći na njegovom facebook i instagram profilu.

Ovo mu je prvo učešće na manifestaciji Kragujevac Comic Con.

Pročitajte još na blogu

Pasquale Frisenda

Znate li tko je Pasquale Frisenda? On je crtač stripova, dakako, koji živi i radi u Italiji, prihvaćen i prepoznat na dva jaka Bonelli serijala – Ken Parker i Magični Vjetar, a u novije vrijeme i Tex Willer.

Pročitajte dalje »

Više od nostalgije

Strip Lens Vorena Taftsa pokazuje svoje najlepše lice u maestralnoj restauraciji Manuela Kaldasa. Izdavačka kuća Makondo je objavila prve dve, od planirane četiri knjige koje će obuhvatati celokupan Taftsov serijalProfesionalni

Pročitajte dalje »