Leomacs – gost Međunarodne strip konferencije “Kragujevac, 2014.”

Leomacs – gost Međunarodne strip konferencije “Kragujevac, 2014.”

Rimljanin Massimiliano Leonardo, među ljubiteljima stripa poznatiji kao Leomacs, jedan je od gostiju Međunarodne strip konferencije “Kragujevac, 2014”.
Sarađivao je sa Robertom Rekijoneom na seriji “Dark Side” i stripu “Batalja”, a za izdavačku kuću Serđo Boneli Editore je radio na serijalima Nik Rajder, Magični Vetar, Skriveno lice, Teks Viler i Dilan Dog.

*****

Leomacs (rođen u Rimu 1972. godine) je počeo sa radom 1993 crtajući seriju “Dark Side” za Bdb press, otpočevši dugu i plodnu saradnju sa scenaristom Robertom Rekionijem sa kojim je realizovao, i nadalje, neke priče maksi serije “Napoli Groun Zero” u izdanju Eura Editoriale i mini seriju “Battaglia” (koju je izdao Factory, firma kojoj je jedan od osnivača) koju je nedavno ponovo izdao Mondadori u okviru edicije Oscar pod naslovom “Alta criminalita” (Visoki kriminal).
Saradnju sa Sergio Bonelli Editore otpočinje 2003. godine kada izlazi epizoda Nika Rajdera (Nick Raider) po tekstu Tita Faračija (“Ljubav i gnev”, broj 184), za njim dva albuma “Magični Vetar” (Magico Vento) po tekstovima Đanfranka Manfredija (Gianfranco Manfredi) (“Il Lago del terrore” – Jezero straha/užasa, broj 94, i “Vampiri cinesi” – Kineski vampiri, broj 107).
Trenutno radi na mini seriji “Skriveno lice” (Volto Nascosto), koju je osmislio i napisao Manfredi.

Pročitajte još na blogu

Dilan Dog Obojeni program 9

Nove boje, nova lica Dilan Dog je u svom nastanku poleteo na krilima svoje epohe. Postao je distorzirana slika sveta u trenutku svoga nastanka. Užas u svetu Dilana Doga je

Pročitajte dalje »

Karton siti

Domaća stripska scena ovog je leta postala bogatija za još jedan naslov srpskog autora i nekolicine naših crtača!

Pročitajte dalje »