Robert Bob Solanović
Robert Bob Solanović

Robert Bob Solanović

Robert Bob Solanović (Zagreb, 1974), je hrvatski strip-autor koji između ostalog radi za Dynamite comics izdanja kao crtač avantura popularne herione Nensi Dru .

Sa preko dvadeset godina profesionalnog rada na stripu Bob je jedan od omiljenih likova na regionalnoj sceni.

Počevši kao profesionalni upisivač slova na stripu „Svebor i Plamena“ velikih Darka Macana i Gorana Sudžuke svoj prvi profesionalni posao crtača dobija na Macanovom stripu „Sašin dnevnik“ (1998. godine). Vrlo rano uz rad ilustratora na različitim projektima razvija i svoju najpopularniju kreaciju, strip „Mister Mačak“ (1999. godine) koji postaje veliki hit i pored objavljivanja u strip revijama doživljava i svoja albumska izdanja.

Objavljuje strip „Modra“ u legendarnom hrvatskom časopisu „Modra Lasta“ kao i serijale „Slatka“ i „Kljunovi“ u renomiranoj strip-reviji „Q“. Kao upisivač slova radio je na hit naslovima „Human Target,“ „Lady Constantine“ i „Outlaw Nation“ za američki DC COMICS.

Ovo je njegovo prvo gostovanje na Kragujevac Comic Conu.

Pročitajte još na blogu

Ken Parker: Između leda i patnje

U “Kvadratu” 33-34, iz decembra 2016, tematskom broju posvećenom Kenu Parkeru, objavljen je moj tekst o takozvanoj “ledenoj trilogiji”. Ovde je ceo tekst iz temata, sa drugim ilustracijama. Ne može

Pročitajte dalje »