Radionica stripa ilustracije i slikarstva

Radionica stripa ilustracije i slikarstva

Najava „Radionice stripa, ilustracije i slikarstva“!

U sklopu najave Radionice stripa, ilustracije i slikarstva, gosti Radio Televizije Kragujevac u jutarnjem programu bili su Danijela Rupić iz grupe Zid i Nebojša Vesović ispred Sveta stripa. Emisiju je vodio Srđan Radivojević.

U subotu, 13. aprila 2013. godine, u prostorijama Prve kragujevačke gimnazije od 12.00 do 16.00 održaće se besplatna radionica stripa, ilustracije i slikarstva u organizaciji udruženja Svet stripa i grupe Zid.

Pozivamo svi zainteresovane da uzmu učešće u radionici na kojoj će osim novih znanja iz ovih oblasti, dobiti odgovore kada počinju škole stripa i slikarstva i koji su uslovi za pohađanje tih škola. Radionicu stripa i ilustracije vodiće Dragan Savić, a radionicu slikarstva Danijela Rupić i Jana Danilović.

Zbog sve učestalijih slučajeva nasilja u kragujevačkim školama, slogan radionice glasi:

„Izrazi se olovkom i perom, a ne motkom i bokserom!“

Čekamo vas u prostorijama Prve kragujevačke gimnazije tačno u podne!

Radionica stripa, ilustracije i slikarstva!

U subotu, 13. aprila 2013. godine, u prostorijama Prve kragujevačke gimnazije, u organizaciji Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa i umetničke grupe ZiD, održana je besplatna radionica stripa, ilustracije i slikarstva, pod sloganom: „Izrazi se olovkom i perom, a ne motkom i bokserom!“ Radionicu stripa i ilustracije vodio je Dragan Savić, a radionicu slikarstva Danijela Rupić i Jana Danilović.

Učesnici su imali prilike da čuju ponešto o tehnikama crtanja i slikanja, kao i da se sami oprobaju u stvaranju. Danijela i Jana zamislile su prvi čas kao stvaranje velike, zajedničke slike, pa je svaki učesnik mogao dati svoj doprinos.

Dragan Savić prisutnima je govorio o radu na stripu i uspehu naših autora u zemlji i inostranstvu. Potencijalni budući mladi crtači videli su neke od radova pristiglih na prošlogodišnji konkurs za kratki strip Sveta stripa. (Ovom prilikom podsećamo vas da je konkurs aktuelan i ove godine, do 30. juna!)

Prisutni su mogli da prelistaju stripove srpskih izdavača, kao i prvih pet brojeva naše strip-revije Kiša, a svaki učesnik je mogao da ponese strip po svom izboru.

Pročitajte još na blogu