Radionica stripa ilustracije i slikarstva

Radionica stripa ilustracije i slikarstva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Najava „Radionice stripa, ilustracije i slikarstva“!

U sklopu najave Radionice stripa, ilustracije i slikarstva, gosti Radio Televizije Kragujevac u jutarnjem programu bili su Danijela Rupić iz grupe Zid i Nebojša Vesović ispred Sveta stripa. Emisiju je vodio Srđan Radivojević.

U subotu, 13. aprila 2013. godine, u prostorijama Prve kragujevačke gimnazije od 12.00 do 16.00 održaće se besplatna radionica stripa, ilustracije i slikarstva u organizaciji udruženja Svet stripa i grupe Zid.

Pozivamo svi zainteresovane da uzmu učešće u radionici na kojoj će osim novih znanja iz ovih oblasti, dobiti odgovore kada počinju škole stripa i slikarstva i koji su uslovi za pohađanje tih škola. Radionicu stripa i ilustracije vodiće Dragan Savić, a radionicu slikarstva Danijela Rupić i Jana Danilović.

Zbog sve učestalijih slučajeva nasilja u kragujevačkim školama, slogan radionice glasi:

„Izrazi se olovkom i perom, a ne motkom i bokserom!“

Čekamo vas u prostorijama Prve kragujevačke gimnazije tačno u podne!

Radionica stripa, ilustracije i slikarstva!

U subotu, 13. aprila 2013. godine, u prostorijama Prve kragujevačke gimnazije, u organizaciji Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa i umetničke grupe ZiD, održana je besplatna radionica stripa, ilustracije i slikarstva, pod sloganom: „Izrazi se olovkom i perom, a ne motkom i bokserom!“ Radionicu stripa i ilustracije vodio je Dragan Savić, a radionicu slikarstva Danijela Rupić i Jana Danilović.

Učesnici su imali prilike da čuju ponešto o tehnikama crtanja i slikanja, kao i da se sami oprobaju u stvaranju. Danijela i Jana zamislile su prvi čas kao stvaranje velike, zajedničke slike, pa je svaki učesnik mogao dati svoj doprinos.

Dragan Savić prisutnima je govorio o radu na stripu i uspehu naših autora u zemlji i inostranstvu. Potencijalni budući mladi crtači videli su neke od radova pristiglih na prošlogodišnji konkurs za kratki strip Sveta stripa. (Ovom prilikom podsećamo vas da je konkurs aktuelan i ove godine, do 30. juna!)

Prisutni su mogli da prelistaju stripove srpskih izdavača, kao i prvih pet brojeva naše strip-revije Kiša, a svaki učesnik je mogao da ponese strip po svom izboru.

Pročitajte još na blogu

Prljavi talog američkog sna

Zahvaljujući Matijasu Šultajsu Zabeleške matorog pokvarenjaka su prevashodno likovna kompozicija koja na preko 100 tabli nosi sav očaj, usamljenost i krhotine američke stvarnosti.

Pročitajte dalje »

KORPA

close