Subić. Stevan Subić.

Subić. Stevan Subić.

Stripom se bavi od 2009-e godine. U periodu od 2009-e do 2012-e, baveći se autorskim stripom, osvojio je brojne nagrade na strip festivalima, među kojima se ističu 4 grand prix-a na festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji. U Italiji je, 2011-e, osvojio grand prix na „International contest „Conflicts – War Baloons“, gde je precedavajući žirija bio Sergio Toppi. Stripovi, „Konflikti„, „Tragovi„, vise puta su mu nagradjeni i objavljeni u zemlji i inostranstvu.
Objavljivao u brojnim  respektabilnim časopisima u Srbiji  i Italiji, te i Italijanskim on-line magazinima (Verticalismi, Rusty Dogs…). Ilustrovao naslovne strane časopisa, promotivne plakate festivala i sarađivao sa pozorištem na dizajnu i izradi plakata… Učesnik  je,  kao jedan od mlađih autora, postavke  velike izložbe „Tri generacije savremenog srpskog stripa“ u Francuskom Institutu u Beogradu 2013-e. Uvršten je u prvi tom „Balkan Comic connections“, svojevrsne enciklopedije  Balkanskog stripa objavljene 2013-e. Od 2012 je ponosni učesnik  stvaranja novog serijala Gianfranca Manfredija, Adam Wild.
2014-e ga angažuje jedan od vodećih francuskih izdavača, Delcourt, za koga radi i danas.
Rođen je u Zrenjaninu, 1982-e godine, gde i danas živi i radi.

Pročitajte još na blogu

Teozofija u bajci

Strip – Rabinov mačakRemek-delo novog francuskog talasa koji kroz inovativnu naraciju donosi pregršt teoloških, egzistencijalnih I moralnih pitanja, poneki odgovor i dosta vedrine iz ugla jednog mačkaStrip je neuhvatljiva i

Pročitajte dalje »

Robert Kramb

“Ostaću zabeležen u istoriji kao sjajan umetnik. To će biti moja osveta.” I (p)ostao je, želeli mi to ili ne. Mizantrop, osobenjak, andergraund stripotvorac, buntovnik – šeširom i stripovima – gospodin Robert Kramb!

Pročitajte dalje »