Pavle Zelić predstavlja Lanu Tafi!

Pavle Zelić predstavlja Lanu Tafi!

#KragujevacComicCon iz godine u godinu uspeva da se bavi važnim temama koje nisu direktno vezane za devetu umetnost ali kroz nju te teme daju sasvim novu dimenziju komunikaciji ozbiljnih poruka. S tim u vezi, Pavle Zelić vam predstavlja jedan strip koji je u predfinalnoj fazi, i trebalo bi da se štampa krajem juna.

Lana Tafi – srpsko-italijanski edukativni strip o lažnim lekovima:
Opasnost lažnih lekova je opšta i tiče se svih, mladih i starih. Ovi opasni proizvodi se mogu nabaviti na najrazličitije načine, preko Interneta, oglasa, na pijacama, i iako liče na prave, u stvari ne sadrže aktivne supstance lekova, već toksične materije koje mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje. Srbija se kroz rad državnih organa, aktivno bori sa ovom pošasti novog doba, ali je odgovornost građanima, pa čak i onim najmlađim, da budu obavešteni o ovoj pojavi, i da nikako ne posegnu za lekom koji nije prošao kontrolu i ne nabablja se u apoteci, kao i da svaku sumnju prijave nadležnim službama. Da bi uspešnije preneli ove poruke, naša Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije je u saradnji sa Savetom Evrope i Italijanskom agencijom za lekove osmislila i edukativnu kampanju namenjenu deci i tinejdžerima, u formi interaktivnog stripa u kojem je glavna junakinja Lana Tafi, neustrašivi borac protiv falsifikatora lekova, i cela plejada karakterističnih likova, koji nalikuju kultnom italijanskom stripu Alan Ford (jednu od glavnih kulturnih veza Srbije i Italije, naravno bez problema sa pravima, obavešten je Max Bunker Press). Naučite nešto važno kroz priče o Lani i njenim prijateljima, ali se i zabavite! 

Pavle Zelić (1979, Beograd) po zanimanju je diplomirani farmaceut. Objavljivao priče u „Politici“, „Gradini“, „Ulaznici“ i drugim književnim i popularnim časopisima, kao i u antologijama u zemlji i regionu. Piše filmsku i književnu kritiku i eseje za štampane i online časopise. Urednik je zbirke priča erotske fantastike „Ugriz strasti“ (2007).
Kao jednom od pobednika na konkursu Matice srpske za ediciju Prva knjiga, 2009. godine objavljena mu je zbirka priča „Poslednja velika avantura“. Piše i scenarija za stripove, a 2011. godine objavio je grafičku novelu „Družina Dardaneli“, koju je ilustrovao Dragan Paunović. Njegov poslednji horor roman „Peščana hronika“ je izašao 2013. godine u izdanju Lagune. 
Bio je gost Međunarodne strip konferencije  2011. 2012. i 2014. godine.
Živi i uživa u Beogradu.

Pročitajte još na blogu

Stradanje Diosamante

U suštini, nemam pojma ni zbog čega bih se osvrtao na njegovu priču kada je ovo, od prve do poslednje table, Galov strip. Bez preterivanja, sam matori vrač je u

Pročitajte dalje »