Robert Bob Solanović
Robert Bob Solanović

Robert Bob Solanović

Robert Bob Solanović (Zagreb, 1974), je hrvatski strip-autor koji između ostalog radi za Dynamite comics izdanja kao crtač avantura popularne herione Nensi Dru .

Sa preko dvadeset godina profesionalnog rada na stripu Bob je jedan od omiljenih likova na regionalnoj sceni.

Počevši kao profesionalni upisivač slova na stripu „Svebor i Plamena“ velikih Darka Macana i Gorana Sudžuke svoj prvi profesionalni posao crtača dobija na Macanovom stripu „Sašin dnevnik“ (1998. godine). Vrlo rano uz rad ilustratora na različitim projektima razvija i svoju najpopularniju kreaciju, strip „Mister Mačak“ (1999. godine) koji postaje veliki hit i pored objavljivanja u strip revijama doživljava i svoja albumska izdanja.

Objavljuje strip „Modra“ u legendarnom hrvatskom časopisu „Modra Lasta“ kao i serijale „Slatka“ i „Kljunovi“ u renomiranoj strip-reviji „Q“. Kao upisivač slova radio je na hit naslovima „Human Target,“ „Lady Constantine“ i „Outlaw Nation“ za američki DC COMICS.

Ovo je njegovo prvo gostovanje na Kragujevac Comic Conu.

Pročitajte još na blogu

Odgoda

Hvala dobrim ljudima za preporuku Žibrine Odgode. Moram priznati da sam u početku bio pomalo rezervisam i pitao se kako će radnja funkcionisati s obzirom na okolnosti u kojima se

Pročitajte dalje »

Mladen Oljača: Dr Moon

Šta je Dr. Moon ? Reč je o serijalu kratkih, jednostraničnih horor pričica koje su rađene za list Zona Sumraka, izdavača Color Press iz Novog Sada. Table su krenule sredinom

Pročitajte dalje »

Devilman Goa Nagaija

„Devilman“ Goa Nagaija, izlazeći u Kodansha magazinu, namijenjenom prije svega shonen publici (12-16 godina, približno), izvršio je ogroman uticaj na umove i percepciju mladih čitalaca.

Pročitajte dalje »