Robert Bob Solanović
Robert Bob Solanović

Robert Bob Solanović

Robert Bob Solanović (Zagreb, 1974), je hrvatski strip-autor koji između ostalog radi za Dynamite comics izdanja kao crtač avantura popularne herione Nensi Dru .

Sa preko dvadeset godina profesionalnog rada na stripu Bob je jedan od omiljenih likova na regionalnoj sceni.

Počevši kao profesionalni upisivač slova na stripu „Svebor i Plamena“ velikih Darka Macana i Gorana Sudžuke svoj prvi profesionalni posao crtača dobija na Macanovom stripu „Sašin dnevnik“ (1998. godine). Vrlo rano uz rad ilustratora na različitim projektima razvija i svoju najpopularniju kreaciju, strip „Mister Mačak“ (1999. godine) koji postaje veliki hit i pored objavljivanja u strip revijama doživljava i svoja albumska izdanja.

Objavljuje strip „Modra“ u legendarnom hrvatskom časopisu „Modra Lasta“ kao i serijale „Slatka“ i „Kljunovi“ u renomiranoj strip-reviji „Q“. Kao upisivač slova radio je na hit naslovima „Human Target,“ „Lady Constantine“ i „Outlaw Nation“ za američki DC COMICS.

Ovo je njegovo prvo gostovanje na Kragujevac Comic Conu.

Pročitajte još na blogu

Prljavi talog američkog sna

Zahvaljujući Matijasu Šultajsu Zabeleške matorog pokvarenjaka su prevashodno likovna kompozicija koja na preko 100 tabli nosi sav očaj, usamljenost i krhotine američke stvarnosti.

Pročitajte dalje »

Intervju sa Minom Petrović

Mina Petrović, poznatija kao “Mistiqarts”, manga ilustrator/predavač, rođena 1987 godine u Beogradu. Diplomirani modni dizajner, osvojila je prvo mesto na manga konkursu ambasade Japana 2009 godine.

Pročitajte dalje »