Svet stripa proslavio 12. rođendan

Svet stripa proslavio 12. rođendan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Kragujevačko udruženje ljubitelja devete umetnosti Svet stripa u svom portfoliu ima organizaciju Međunarodne strip konferencije „Kragujevac Comic Con“, pokretanje Škole devete umetnosti Svet stripa, publikovanje časopisa devete umetnosti „KIŠA“, održavanje dva portala: svetstripa.org.rs i comiccon.rs, kao i osnivanje i vođenje striparnice Svet stripa. Upravo u striparnici Svet stripa, i holu Tržnog centra Šumadija, se održala proslava 12. rođendana udruženja.

Uz već tradicionalno druženje, šumadijsko posluženje i slavljeničku tortu, ovogodišnja proslava ponudila je poštovaocima rada udruženja javni čas u Školi devete umetnosti Svet stripa a predavanje je održao specijalni gost proslave: likovni umetnik, scenarista, urednik i pedagog, Vladimir Vesović iz Beograda. On je predavanje održao i na otvaranju Škole stripa u Kragujevcu, aprila 2015. godine i na ovaj način Svet stripa je započeo osmu sezonu rada škole.

Mlada likovna umetnica iz Kragujevca, Mina Nikolić, koja se na grupnim izložbama stripova već predstavila u svom rodnom gradu, ovoga puta je imala svoju prvu samostalnu izložbu stripova. Zrelim autorskim pečatom Mina Nikolić, trasira sebi put strip autorke o kojoj će se, sasvim sigurno, puno pričati u narednim godinama.

Nisu izostali ni rođendanski popusti u striparnici i na sajtu Sveta stripa. Na svaku kupovinu preko sajta i u striparnici odobravan je popust od 10%.

Najavljena i Međunarodna strip konferencija „Kragujevac Comic Con“ godine dvanaeste, a sa predstavnicima Skupštine grada Kragujevca je potpisan ugovor o sufinansiranju i saradnji. Popularni „KOMIKON“ će se održati u Domu omladine 3 i 4. juna 2022. godine, treću godinu zaredom uz podršku Skupštine grada Kragujevca.

Svet stripa je u subotu 14. maja od 17 do 19 časova u holu Tržnog centra Šumadija (Miloja Pavlovića 9) ponudio ugodne trenutke uz raznolik sadržaj, hvala svima koji su svojim prisustvom ili podrškom putem interneta uveličali ovo malo slavlje.

Pročitajte još na blogu

Stradanje Diosamante

U suštini, nemam pojma ni zbog čega bih se osvrtao na njegovu priču kada je ovo, od prve do poslednje table, Galov strip. Bez preterivanja, sam matori vrač je u

Pročitajte dalje »

KORPA

close