Kiša 5

250,00 din.

Naslovna strana: Zoran Janjetov
Scenario: Marko Stojanović / Pavle Zelić
Crtež: Miroslav Marić / Dalibor Talajić / Igor Čondić / Boris Nenezić / Marko Janjušević
Broj originala:
Naslov originala:
Povez: meki
Format: A4
Broj strana: 76
Boja: crno-belo

Dragi ljubitelji stripa,
uspešno smo prebrodili „izdavačko prokletstvo“ četvrtog broja i evo nas već sa novom revijom kao što smo obećali. Kako je krenulo i broj 6 će sledeće nedelje. Šala, naravno, nećemo žuriti. Broj 6 možete očekivati u redovnom terminu – u septembru.

Pet obećanih stripova u boji i drugi deo strip serijala Complex su tu. Strip Miroslava Marića „But air flies“ je krunisan titulom najboljeg na četvrtom beogradskom Salonu stripa 2006. godine i možemo se podičiti da mu je ovo prvo objavljivanje. Stripom „Oko“ Marka Stojanovića I Dalibora Talajića nastavljamo promovisanje Vekovnika na stranicama naše revije. „Arheološkom pričom“ predstavljamo Igora Čondića, „Treći srpski ustanak“ je rezultat saradnje odličnog dvojca Pavle Zelić – Boris Nenezić, a „Ruski rulet“ je prvi i za sada jedini strip Marka Janjuševića iz Nikšića.

I u ovom broju se možemo pohvaliti novim, eminentnim saradnicima. Startovala je rubrika Vuka Markovića „Iz istorije srpskog stripa“, a tekstovima „Žena Dilanovog života“ i „50 čudesnih godina“ svoju premijeru su imali Marko Šelić i Uroš Smiljanić. Siguran sam da je ovo početak uspešne saradnje sa svom trojicom, kakvu već imamo sa Zoran Stefanovićem. Otuda i smelost da čoveka koji je samo za ovaj broj napisao dva intervjua, i to sa Janjom i Radetom, a uz to vredno piše već treći nastavak feljtona „Sloboda, Jednakost, Strip!“ – pomenem tek na kraju uvodne reči, svestan da je njegov angažman u reviji odavno prepoznat od strane čitalaca.

Kategorija:

KORPA

close