Stari kontinent 8
Tehnooci 1

2.294,00 din. 2.700,00 din.

Izdavač: Čarobna knjiga
Naslovna strana: Zoran Janjetov
Scenario: Alexandro Jodorowsky
Crtež: Fred Beltran / Zoran Janjetov
Naslov originala: Les Technopères: La Pré-école Techno / L’École pénitentiaire de Nohope / Planeta Games / Halkattrazz, l’étoile des Bourreaux
Broj originala: 1-4
Format: A4
Povez: tvrdi
Boja: kolor
Broj strana: 224

Kosmičke avanture mladića koji pokušava da oslobodi galaksiju od podmukle tehnološke pošasti.

U ovom remek-delu iz sveta Inkala radnja ima tri toka: u prvom pratimo Albina, junaka ove svemirske odiseje i vrhovnog tehnooca, dok predvodi 500.000 pantehnosa na putu ka obećanoj galaksiji i usput s njima doživljava razne peripetije. Tokom putovanja, Albino se priseća svog detinjstva, svog školovanja, kao i manjih i većih bitaka u kojima je morao da se bori ne bi li ostvario svoje želje u svemiru u kom su tehnološkom napretku, paradoksalno, dorasli jedino okrutnost i varvarstvo sila koje ga kontrolišu. Te sile još jače su izražene u trećoj narativnoj liniji, koja prati nedaće i avanture Albinove majke Panefe, brata Almagra i sestre Oniks.

Posle grčke tragedije u Metabaronima, Alehandro Žodorovski se vraća biblijskim korenima u ovom sudbinskom putovanju koje podseća na Mojsijevo – putovanju galaktičkih razmera. Povrh toga, likovi i motivi virtuelne stvarnosti savršeni su za crtača Zorana Janjetova, koji sa Žodorovskim čini idealan kreativni duo.

Kategorija:

KORPA

close