Stari kontinent 21 U potrazi za Pticom Vremena

Stari kontinent 21
U potrazi za Pticom Vremena

2.549,00 din. 3.000,00 din.

Izdavač: Čarobna knjiga
Naslovna strana: Régis Loisel
Scenario: Serge Le Tendre
Crtež: Régis Loisel
Naslov originala: La Quête de l’oiseau du temps: La conque de Ramor / Le temple de l’oubli / La Rige / L’œuf des ténébres
Broj originala: 1-4
Format: A4
Povez: tvrdi
Boja: kolor
Broj strana: 240

Preostalo je samo osam dana do noći u kojoj će uništenje i smrt zavladati Akbarom – ukoliko se ne nađu junaci spremni da sačuvaju svet!

U drevna vremena, jedan od bogova, Ramor, pobunio se protiv božanske sabraće, ali ona su ga pobedila i zatočila u školjku. Međutim, magija koja ga je držala zatočenog tokom milenijuma oslabila je i moguće je da će Ramor opet posejati strah svetom. Princeza čarobnica Mara pronašla je način da spreči uzdizanje boga i da ga opet sputa. Kako bi u tome uspela, potrebna joj je legendarna Ptica Vremena, mitska životinja sposobna da kontroliše vremenski tok. Mara šalje kćer Pelisu svom bivšem ljubavniku Bragonu, nekadašnjem strašnom ratniku, da ga ubedi da pođe u poslednju avanturu i spase svet Akbara.

Na tom putu, punom opasnosti, pridružiće im se razni živopisni likovi, a svima će trebati mnogo hrabrosti da dospeju do mesta gde obitava čudesna ptica…

Autori Loazel i Le Tandr su u ovom raskošnom miniserijalu epske fantastike uspeli da stvore živopisan magični svet, pun raznolike flore i faune i uverljivih likova koji u sebi nose snagu heroja i melanholiju običnog čoveka… Njihova životnost je, pored fantastičnog Akbara, jedna od najvećih vrlina ovog izuzetnog ostvarenja. U izdanju pred vama nalaze se prva četiri albuma serijala, u kojima je zaokružena priča o potrazi za Pticom Vremena.

Kategorija:

KORPA

close