Kragujevački Pobednik 2013.

Kragujevački Pobednik 2013.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Zainteresovani autori svoje radove mogu poslati do nedelje 25. avgusta 2013. godine, a pravila su sledeća…

Konkurs je potpuno otvoren po pitanju teme i žanra, kao i tehnike i stilskog izraza. Pravo učešća imaju autori svih uzrasta.

Radovi takmičara mlađih od 15 godina biće žirirani nezavisno od starijih učesnika.

Rad može biti delo jednog ili više autora, a jedan autor može predati više radova. Priče moraju biti kompletne, a radovi mogu biti iz 2011. 2012. ili 2013. godine, u obimu od 1 do 8 tabli. Stripovi koji su nagrađivani na drugim konkursima, a poslati su i na ovaj konkurs – neće biti žirirani.

Uz radove autori treba da pošalju i ličnu biografiju ili, ako je više autora radilo na stripu (crtež, scenario, kolor), biografiju svih autora pojedinačno, po sledećim stavkama: funkcija autora (crtež, scenario, kolor..), ime i prezime, datum i mesto rođenja, adresa stalnog boravka, broj mobilnog i fiksnog telefona, adresa elektronske pošte, naziv rada, tehnika i godina nastanka dela.

Svi radovi treba da budu prilagođeni objavljivanju na A4 formatu. Po okončanju konkursa najbolje ocenjeni radovi biće objavljeni u reviji Kiša broj 9. Pored toga biće organizovana i izložba svih pristiglih radova.

Radove slati isključivo u digitalnom formatu, u rezoluciji od 300dpi i većoj, na adresu svetstripa@gmail.com
Na istu adresu možete da nam se obratite i povodom bilo kakvih pitanja koja budete imali.

Pobedniku konkursa darivaće se plaketa Branko Plavšić.

Budžet ovog projekta ograničen je u smislu da SVET STRIPA nije u mogućnosti da autorima dodeli novčanu nadoknadu za pobedu na konkursu kao i objavljivanje u reviji, ali za sve objavljene radove biće obezbeđen autorski primerak revije kao i mogućnost stalnog angažmana u reviji.

s poštovanjem
SVET STRIPA

Pročitajte još na blogu

Glava puna straha i nade

U izdanju novosadskog Komika, objavljen je strip Frederika Petersa Plave pilule, potresna autobiografska priča o životu s ženom koju voli i njenim trogodišnjim sinom, koji su oboje zaraženi HIV-omViše od decenije

Pročitajte dalje »

KORPA

close