Uroš Begović – KragujevacComicCon 2018

Uroš Begović – KragujevacComicCon 2018

Uroš Begović (Beograd, 1984) je ilustrator i strip crtač.

Diplomirao je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu. Stripom se bavi od desete godine; u periodu od 1998. do 2001. samostalno je izradio i distribuirao četiri strip-fanzina u okviru vlastite edicije „PjeR comix“. Od 2000. godine izlaže u okviru domaće scene, njegovi stripovi i ilustracije objavljivani su u nekoliko domaćih strip-izdanja i antologija, a realizovao je i tri samostalne izložbe i jedan album za francusko tržište.

Strip „Gule“ doneo mu je priznanje Kragujevački Pobednik 2011. godine na Međunarodnoj strip konferenciji „Kragujevac, godine prve“, a više puta je nagrađivan na SKC-ovom Međunarodnom salonu stripa, Balkanskoj smotri mladih strip autora i „Paralelovom“ festivalu subkulture. Član je ULUPUDS od 2011. godine. Živi i radi u Beogradu.

Za posetioce KragujevacComicCona Uroš Begović ima sledeću poruku:

– Radujem se što ću, po prvi put, biti u prilici da posetim ne samo festival o kojem sam dosta cuo, već i sam grad Kragujevac. Počastvovan sam što mi je ukazana prilika da se pojavim rame uz rame sa izuzetno talentovanim gostima ovogodisnjeg izdanja i očekujem karakterističnu atmosferu koja prati okupljanja ljubitelja stripa!

Pročitajte još na blogu