Milivoje Obrenović Lija – KragujevacComicCon 2018

Milivoje Obrenović Lija – KragujevacComicCon 2018

Javni intervju – sa Milivojem Obrenovićem razgovarao Milan Jovanović | video: Smelo studio © Kragujevac Comic Con 2018.

Milivoje Lija Obrenović, rođen je u Kragujevcu. Uvek je bio između dva likovna izraza, slike i plastike, između crteža i skulpture zadržavajući karikaturu kao osnov kreativnog izražavanja. Pojavom ekološki čistog materijala, počinje krajem devedesetih da se bavi 3D karikaturom jedinstvenom kod nas i u svetu.

Lijine 3D karikature krase domove Emira Kusturice, Vlade Veličkovića, Gorana Bregovića, Novaka i Jelene Đoković, Filipa Ceptera, Nikole Kusovca, Željka Samardžića, kao i pojedinih ličnosti iz Amerike, Kanade, Švedske, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije, Belgije, Norveške, Australije, Austrije…

Priredio više samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu (Bugarska, Rumunija, Švajcarska, Nemačka…). Dobitnik je sedam međunarodnih nagrada, kao i Prve nagrade udruženja književnika Srbije za drugačije satirično izražavanje ”Radoje Domanović”, ilustrovao CD, knjigu, DVD pank opere „Dom za vešanje“ Emira Kusturice. Član ULUPUDS. Živi i radi u Kragujevcu.

Predstavljamo Lijin plakat za ovogodišnji KragujevacComicCon i upućujemo na fejsbuk profil gde možete videti ostale njegove radove.

Pročitajte još na blogu

Džipsi: Ciganska zvezda

Prvi album Džipsija “Ciganska zvezda” je nešto najbolje što su autori dali ovom serijalu. Sledi najpre blagi, a zatim nagli pad kvaliteta. Početak priče o Džipsiju personifikacija je svega što

Pročitajte dalje »