Leomacs – gost Međunarodne strip konferencije “Kragujevac, 2014.”

Leomacs – gost Međunarodne strip konferencije “Kragujevac, 2014.”

Rimljanin Massimiliano Leonardo, među ljubiteljima stripa poznatiji kao Leomacs, jedan je od gostiju Međunarodne strip konferencije “Kragujevac, 2014”.
Sarađivao je sa Robertom Rekijoneom na seriji “Dark Side” i stripu “Batalja”, a za izdavačku kuću Serđo Boneli Editore je radio na serijalima Nik Rajder, Magični Vetar, Skriveno lice, Teks Viler i Dilan Dog.

*****

Leomacs (rođen u Rimu 1972. godine) je počeo sa radom 1993 crtajući seriju “Dark Side” za Bdb press, otpočevši dugu i plodnu saradnju sa scenaristom Robertom Rekionijem sa kojim je realizovao, i nadalje, neke priče maksi serije “Napoli Groun Zero” u izdanju Eura Editoriale i mini seriju “Battaglia” (koju je izdao Factory, firma kojoj je jedan od osnivača) koju je nedavno ponovo izdao Mondadori u okviru edicije Oscar pod naslovom “Alta criminalita” (Visoki kriminal).
Saradnju sa Sergio Bonelli Editore otpočinje 2003. godine kada izlazi epizoda Nika Rajdera (Nick Raider) po tekstu Tita Faračija (“Ljubav i gnev”, broj 184), za njim dva albuma “Magični Vetar” (Magico Vento) po tekstovima Đanfranka Manfredija (Gianfranco Manfredi) (“Il Lago del terrore” – Jezero straha/užasa, broj 94, i “Vampiri cinesi” – Kineski vampiri, broj 107).
Trenutno radi na mini seriji “Skriveno lice” (Volto Nascosto), koju je osmislio i napisao Manfredi.

Pročitajte još na blogu

Alehandro Hodorovski

Rođen u porodici koja je pokušavala da “emigrira” od sopstvene nacionalnosti u Čile, Hodorovski rano počinje sebe da doživljava gradjaninom sveta. I sam žrtva šikaniranja od strane američke buržoazije u

Pročitajte dalje »