Kragujevački pobednik 2018.

Kragujevački pobednik 2018.

VAŽNO!!! Produžavamo rok za slanje radova na konkurs za strip KRAGUJEVAČKI POBEDNIK!

Pravila učešća:

VAŽNO: autori stripa ili ilustracije mogu biti iz bilo kog mesta zajedničke nam planete, bitno je da imaju mogućnost da nagradu preuzmu u Srbiji (bilo da će to oni učiniti lično ili će nekome dati ovlašćenje).

 Slobodna tema – od jedne do šesnaest tabli.

Autor može učestvovati na konkursu sa najviše tri prijavljena rada u svakoj kategoriji.

Uz rad obavezno dostavite sledeće podatke: ime rada, ime i adresa autora, mail adresa, broj mobilnog telefona i kraću biografiju.

Radove primamo na dva načina i potpuno je svejedno koji ćete izabrati:

– skenirane radove (isključivo JPG ili TIFF) u rezoluciji 300dpi (i većoj) šaljite na: kragujevac@comiccon.rs
– originale ili odštampane kopije šaljite na adresu Svet stripa, Branka Paraća 1a, 34000 Kragujevac.

Nagrada za najbolji strip KRAGUJEVAČKI POBEDNIK je plaketa Branko Plavšić koju Svet stripa tradicionalno dodeljuje od 2012. godine.

Rok za prijem radova je nedelja 16. septembar 2018. godine.

Primljene radove ne vraćamo.

Zadržavamo pravo izmene mesta i termina proglašenja najboljih radova.

Slanjem rada na konkurs svaki učesnik pristaje na pravila učešća.

Rezultati konkursa KRAGUJEVAČKI POBEDNIK u ostalim kategorijama:

Autorka najboljeg rada na konkursu za strip KRAGUJEVAČKI POBEDNIK, u kategoriji MUNJA za uzrast do 15 godina je Pavlović Jelena (2004) iz Kragujevca. Nagrada u kategoriji MUNJA je istoimena plaketa u čast velikana devete umetnosti Zdravka Zupana i stripovi sponzora ove kategorije izdavačke kuće Veseli Četvrtak.
Autorka najbolje ilustracije GARFILDA, povodom njegovog 40. rođendana; (za najmlađe autore, uzrast do 15 godina) je Popović Nina. Pored Nine, izdavačka kuća Čarobna knjiga će nagraditi i Matiju Pavlovića iz Kragujevca i Vukašina Arsenijevića iz Kragujevca koji su osvojili drugo i treće mesto na konkursu. Pored njih, nagrade će dobiti i Nikola Rakić iz Užica, Ilija Anastasijević, Dragan Karajanković, Marko Varjačić, Petra Ljubić, Jovana Vesković, Lana Milenković i David Furunović – svi iz Kragujevca
Autor najbolje ilustracije TEKSA VILERA – povodom njegovog 70. rođendana je Haris Varajić (1976) iz Goražda. Pored autora pobedničkog rada, organizator konkursa, udruženje Svet stripa će nagraditi i Vladimira Aleksića (1967) iz Šapca i Milana Ristića (1982) iz Novog Beograda koji su osvojili drugo i treće mesto na konkursu.
Autor najbolje ilustracije SUPERMENA – povodom njegovog 80. rođendana je Nebojša Remeljej (1983) iz Novog Sada. Pored autora pobedničkog rada, izdavačka kuća Darkwood će nagraditi i Milana Jovanovića (1974) iz Kragujevca i Gezu Seteta (1953) iz Tavankuta koji su osvojili drugo i treće mesto na konkursu.

Zahvaljujemo se autorima i sponzorima na učešću i pozivamo sve zainteresovane da učestvuju na konkursu KRAGUJEVAČKI POBEDNIK naredne godine. Konkurs će biti raspisan u utorak 1. januara 2019. i trajaće do petka 16 avgusta 2019. godine.

Vaš Svet stripa

Pročitajte još na blogu