Marija Lakićević

Marija Lakićević

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest
Marija Lakićević (Prokuplje, 1994) bavi se ilustracijom, stripom i grafičkim dizajnom. Završila je Umetničku školu Đorđe Krstić, smer likovni tehničar u Nišu. Apsolvent je na Univerzitetu Metropolitan u NIšu, smer grafički dizajn.
Učesnik je više grupnih izložbi od kojih se izdvaja VIII godišnja izložba Udruženja stripskih umetnika Srbije (USUS) 2019. godine.
Dobitnica je prve nagrade za ilustraciju i dizajn omota Morcheeba na Paralel radionici Strip i ploče 2018-2019.
Dobitnik je prve nagrade na Childrens visual art international exsibition “NOVEMBER 13” u Skoplju Makedoniji 2013. godine.
Ilustrovala je i dizajnirala Omote za više hevimetal izvodjača i kompilacija među kojima se izdvajaju kompilacije Extreme Animal Feast koju je izdao LIBRARI ON Records. Ilustrovala je i dizajnirala album kompilacija innerspace-interferences izvođača Protoneurosys-a.
Dizajnirala je seriju bookmarkera sa portretima znamenitih ljudi iz oblasti književnosti i umetnosti.
Ilustraciju je objavila u strip serijalu ‘’Linije Fronta” izdavačke kuće System comics.
Već neko vreme radi na ilustrovanju bajki i autorskim strip-projektom.
Živi i studira u Nišu.

Pročitajte još na blogu

Homunculus

Opet, nalazim se pred zadatkom opisivanja nove mange koja mi je zaokupirala pažnju – još jednog bisera sa Dalekog Istoka, Zemlje izlazećeg sunca, strogih društvenih struktura i ogromnog vala individualnosti

Pročitajte dalje »

Intervju sa Minom Petrović

Mina Petrović, poznatija kao “Mistiqarts”, manga ilustrator/predavač, rođena 1987 godine u Beogradu. Diplomirani modni dizajner, osvojila je prvo mesto na manga konkursu ambasade Japana 2009 godine.

Pročitajte dalje »

KORPA

close