Jelena Vučić

Jelena Vučić (Beograd, 1993) je završila osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na modulu Animacija kod profesora Rastka Ćirića. Diplomirala je 2016. godine sa animiranim filmom „Pravda“ koji je obišao nekoliko festivala u Evropi i Americi, a godine 2018. je masterirala sa animiranim filmom „Niti“.

Nekoliko je puta nagrađivana učesnica Međunarodnog Salona stripa u Beogradu. Učestvovala je kao jedan od autora u drugoj knjizi strip serijala „Linije Fronta“ u izdanju izdavačke kuće System Comics. Strip „Kroz Mećavu“, objavljen u serijalu „Linije Fronta“, osvojio je glavnu nagradu Salona stripa u Valjevu 2017. godine.

Godine 2019. izdavačke kuće System Comics i Lokomotiva izdale su njen prvi ilustrovani roman po imenu „Pratnja“.

Jelena vodi You Tube kanal „Trilogija Neba“ gde aktivno promoviše strip i animaciju i podstiče mlade na stvaralaštvo.

Pročitajte još na blogu

“Egotreep comic” Tereze Cenić

***“U SUŠTINI JE NAJVAŽNIJE BITI ISKREN” Tereza Cenić je grafički dizajner i illustrator, i autor “Egotreep comic”-a. Studirala je grafički dizajn u Nišu. Trenutno živi i radi u Beogradu kao

Pročitajte dalje »

Kragujevac, godine Dilanove

Zašto je ‘Dilan Dog’ miljenik takozvane urbane publike, koja voli likove poput ‘Korta Maltezea’ i sličnih? Paola: – Dilan ima jednu veliku prednost u poređenju sa drugim likovima, a ona

Pročitajte dalje »

Tales from the Dark Side

Pročitao sam Tales from the Dark Side, četvorodelni miniserijal strave koga je izdao IDW a koji je neka vrsta gorkoslatkog čupanja minijaturne pobede iz čeljusti supstancijalnog poraza.

Pročitajte dalje »