Zlatno doba 30 Poslednji osvetnik

Zlatno doba 30
Poslednji osvetnik

Nema na stanju

Izdavač: Komiko
Naslovna strana: Nikola Mitrović – Kokan
Scenario: Nikola Mitrović – Kokan
Crtež: Nikola Mitrović – Kokan
Povez: meki
Format: B5
Boja: crno-belo
Broj strana: 36

Нови број нашег «времеплова кроз свет српског стрипа» доноси један од првих стрипова чувеног лесковачког аутора Николе Митровића Кокана. Стрип Последњи осветник овјављен је премијерно у другом броју ревије Никад робом, у новембру 1963. године. С њим је ревија почела да обрађује различите теме из историје нашег народа, и тај курс ће следити у наредних 200-ак бројева, после чега ће у ревији излазити искључиво доживљаји Мирка и Славка.
Никола Митровић је дебитовао у свету стрипа три године раније, када је на странама ревије Мајин стрип објавио Партизанске приче. Већ тај први његов рад јасно је указао да се ради о изванредном таленту, цртачу великих могућности, што је аутор и потврдио у наредним деценијама. Митровић је био веома успешан и у карикатуралном стилу, али остаје утисак да је његово природно окружење реализам. Већину својих најуспешнијих остварења нацртао је реалистички, уз изузетну карактеризацију ликова, динамику покрета, монтажу табле и заиста мајсторски рад четкицом.
Из тих разлога нам је велико задовољство што смо у прилици да његовог Последњег осветника објавимо у нашој ревији. Захвалност за то дугујемо кћеркама аутора које су нам уступиле право за објављивање овог класика српског стрипа.

Kategorija:

KORPA

close