Stari kontinent 26
Neznanac 1

2.125,00 din. 2.500,00 din.

Izdavač: Čarobna knjiga
Naslovna strana: Magnus
Scenario: Magnus
Crtež: Magnus
Naslov originala: Lo Sconosciuto: Poche ore all’alba / Largo alle tre api / Morte a Roma / I cinque gioiellieri / Il sequestrato della Sierra / Vacanze a Zahlè
Naslov epizoda: Nekoliko sati pre svitanja / Trg tri pčele / Smrt u Rimu / Pet draguljara / Talac sa Sijere / Odmor u Zahleu
Broj originala: 1-6
Format: A4
Povez: tvrdi
Boja: crno-belo
Broj strana: 248

Neznanac, taj ironični antijunak bez identiteta, bivši je plaćeni vojnik koji pokušava da zaboravi rane iz prošlosti, što se obično završava neuspehom. Njegova mračna prošlost samo je delimično poznata – bio je pripadnik Legije stranaca i borio se u Alžiru i Vijetnamu, a nakon krize savesti trudi se da pobegne od tih užasa dok širom sveta traži posao.

Međutim, sudbina kao da mu namerno i dalje donosi nove žrtve nasilja i upliće ga u mutne vode međunarodnih zavera…

U ovom remek-delu evropskog autorskog stripa i, po mišljenju mnogih, magnum opusu slavnog italijanskog autora Roberta Raviole, poznatijeg kao Magnus, bogat ukus krvi i olova meša se sa upečatljivim prizorima sirovog realizma i slepog nasilja, što čitaocima donosi jedinstven ugođaj, nudeći im vrhunsku zabavu, ali i ozbiljan, često ciničan komentar na razne aspekte međuljudskih i međunarodnih odnosa, u kojima ima mnogo droge, korupcije, nasilja, seksa, terorizma, tajnih ratova i špijunaže.

Otkako se 1975. godine pojavila prva epizoda Neznanca, shvatanje stripskog pripovedanja se u Italiji zauvek promenilo, a ovaj slavni strip je tokom narednih decenija nadahnuo mnoge generacije umetnika.

U dvotomnom integralnom izdanju donosimo vam, pored svih epizoda čiji je autor Magnus, ekskluzivan dodatni sadržaj: tekstove vrsnih poznavalaca njegovog dela posvećenih Neznancu, opširan intervju s autorom, kao i bogatu galeriju Magnusovih crteža i ilustracija u boji.

Kategorija:

KORPA

close