KRAGUJEVAČKI POBEDNIK 2017

Pogodaka: 1501

svet stripa mali logo

Svet stripa raspisuje konkurs za kratki strip
KRAGUJEVAČKI POBEDNIK 2017.

plaketa branko plavsic b

         
          U želji da podstakne stripsko stvaralaštvo Svet stripa sedmu godinu zaredom raspisuje konkurs za kratki strip “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK“.

          Konkurs je potpuno otvoren po pitanju teme i žanra, kao i tehnike i stilskog izraza. Pravo učešća imaju autori svih uzrasta. Rad može biti delo jednog autora ili više njih, a jedan autor može predati više radova u obimu od jedne do šesnaest tabli (strana).

          Uz radove, autori obavezno treba da pošalju i svoju biografiju ili, ako je više autora radilo na stripu (crtež, scenario, kolor…), biografiju svih autora pojedinačno, po sledećim stavkama: funkcija autora (crtež, scenario, kolor…), ime i prezime, datum i mesto rođenja, adresa stalnog boravka, broj mobilnog ili fiksnog telefona, adresa elektronske pošte, naziv rada, tehnika i godina nastanka dela.

          Pobedniku konkursa darivaće se plaketa „Branko Plavšić“, diploma “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK” i nagrade sponzora, a odluka o pobedniku biće saopštena u nedelju poslednjeg dana Međunarodne strip konferenciji #KragujevacComicCon u 12.00h kada će biti organizovana izložba odabranih radova. Po okončanju konkursa, najbolje ocenjeni radovi biće objavljeni u časopisu Kiša.

          Radovi takmičara mlađih od 15 godina biće žirirani nezavisno od starijih učesnika, i to u dve kategorije. Nagradu za najbolji rad u kategoriji MUNJA (do 15 godina) tradicionalno će dodeliti beogradska edicija Veseli četvrtak, a ove godine, u cilju popularizacije stripa među najmlađima, biće nagrađeni i najbolji radovi u kategoriji Mali umetnik / Mala umetnica za najbolji strip, strip kaiš ili ilustraciju takmičara do 10 godina. To je ujedno i zadatak za starije da animiraju decu da učestvuju na konkursu jer će svaki učesnik u ovoj kategoriji dobiti nagradu u vidu stripova i propratnog materijala za Međunarodnu strip konferenciju. Nagrade će se deliti isključivo u nedelju od 12.00 časova na Međunarodnoj strip konferenciji #KragujevacComicCon.

          Konkurs će biti otvoren punih pet meseci, a poslednji dan kada zainteresovani autori mogu predati svoje radove je nedelja 18. jun 2017. godine.

          Radove slati u digitalnom formatu, u rezoluciji od 300 dpi i većoj, na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na adresu Svet stripa, Branka Paraća 1a, 34000 Kragujevac. Poslati radovi se ne vraćaju.SVET STRIPA LOGO
O konkursu:

Dosadašnji pobednici:

 

© Svet stripa

Prijavite se i ostavite komentar.
Hvala.