Leomacs - gost Međunarodne strip konferencije "Kragujevac, 2014."

Pogodaka: 1211

     Rimljanin Massimiliano Leonardo, među ljubiteljima stripa poznatiji kao Leomacs, jedan je od gostiju Međunarodne strip konferencije "Kragujevac, 2014".
     Sarađivao je sa Robertom Rekijoneom na seriji "Dark Side" i stripu "Batalja", a za izdavačku kuću Serđo Boneli Editore je radio na serijalima Nik Rajder, Magični Vetar, Skriveno lice,  Teks Viler i Dilan Dog.

*****

      Leomacs (rođen u Rimu 1972. godine) je počeo sa radom 1993 crtajući seriju "Dark Side" za Bdb press, otpočevši dugu i plodnu saradnju sa scenaristom Robertom Rekionijem sa kojim je realizovao, i nadalje, neke priče maksi serije "Napoli Groun Zero" u izdanju Eura Editoriale i mini seriju "Battaglia" (koju je izdao Factory, firma kojoj je jedan od osnivača) koju je nedavno ponovo izdao Mondadori u okviru edicije Oscar pod naslovom "Alta criminalita" (Visoki kriminal).
     Saradnju sa Sergio Bonelli Editore otpočinje 2003. godine kada izlazi epizoda Nika Rajdera (Nick Raider) po tekstu Tita Faračija ("Ljubav i gnev", broj 184), za njim dva albuma "Magični Vetar" (Magico Vento) po tekstovima Đanfranka Manfredija (Gianfranco Manfredi) ("Il Lago del terrore" - Jezero straha/užasa, broj 94, i "Vampiri cinesi" - Kineski vampiri, broj 107).
     Trenutno radi na mini seriji "Skriveno lice" (Volto Nascosto), koju je osmislio i napisao Manfredi.

LM coverbattaglia 1 LM battaglia 14

 

LM Dylan-Dog-Roma-Comics-2012 LM dylan-beetle-web

 

LM ada LM scansione0005

 © Svet stripa

Prijavite se i ostavite komentar.
Hvala.