KRAGUJEVAČKI POBEDNIK 2016.

Pogodaka: 5896

svet stripa mali logo

Svet stripa raspisuje konkurs za kratki strip
KRAGUJEVAČKI POBEDNIK 2016.

plaketa branko plavsic b

         
          Svet stripa šestu godinu zaredom raspisuje konkurs za kratki strip “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK“. Medijsku podršku konkursu u 2016. godini daje portal Pokazivač.

          Konkurs je potpuno otvoren po pitanju teme i žanra, kao i tehnike i stilskog izraza. Pravo učešća imaju autori svih uzrasta. Rad može biti delo jednog autora ili više njih, a jedan autor može predati više radova u obimu od jedne do osam tabli (strana).

          Uz radove, autori obavezno treba da pošalju i svoju biografiju ili, ako je više autora radilo na stripu (crtež, scenario, kolor…), biografiju svih autora pojedinačno, po sledećim stavkama: funkcija autora (crtež, scenario, kolor…), ime i prezime, datum i mesto rođenja, adresa stalnog boravka, broj mobilnog ili fiksnog telefona, adresa elektronske pošte, naziv rada, tehnika i godina nastanka dela.

          Pobedniku konkursa darivaće se plaketa „Branko Plavšić“, diploma “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK” i nagrade sponzora, a odluka o pobedniku biće saopštena u nedelju 3. jula na Međunarodnoj strip konferenciji #KragujevacComicCon u kragujevačkom Domu omladine u 12.00 kada će biti organizovana izložba odabranih radova. Po okončanju konkursa, najbolje ocenjeni radovi biće objavljeni u strip reviji Kiša.

          Radovi takmičara mlađih od 15 godina biće žirirani nezavisno od starijih učesnika, i to u dve kategorije. Nagradu za najbolji rad u kategoriji MUNJA (do 15 godina) tradicionalno će dodeliti beogradska edicija Veseli četvrtak, a ove godine, u cilju popularizacije stripa među najmlađima, biće nagrađeni i najbolji radovi u kategoriji Mali umetnik / Mala umetnica za najbolji strip, strip kaiš ili ilustraciju takmičara do 10 godina. To je ujedno i zadatak za starije da animiraju decu da učestvuju na konkursu jer će svaki učesnik u ovoj kategoriji dobiti nagradu u vidu stripova i propratnog materijala za Međunarodnu strip konferenciju. Nagrade će se deliti isključivo u nedelju 3. jula 2016. godine u kragujevačkom Domu omladine od 12.00 časova na Međunarodnoj strip konferenciji#KragujevacComicCon.

          Zainteresovani autori svoje radove mogu poslati do ponedeljka 27. juna 2016. godine.

          Radove slati u digitalnom formatu, u rezoluciji od 300 dpi i većoj, na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na adresu Svet stripa, Branka Paraća 1a, 34000 Kragujevac. Poslati radovi se ne vraćaju.SVET STRIPA LOGO
O konkursu:

Dosadašnji pobednici:

© Svet stripa

Komentari   

 
+6 #1 Milan T. 26-02-2014 12:52
Da li radovi moraju biti skenirani?
 
 
+4 #2 Svet stripa 26-02-2014 13:03
Zdravo Milane,
Radovi moraju biti skenirani, pošaljite ih u digitalnom formatu, u rezoluciji od 300 dpi i većoj, na mejl adresu:

Očekujemo Vaše radove!

pozdrav
Svet stripa
 
 
+7 #3 Milan T. 26-02-2014 19:38
Potrudicu se.

Veliki pozdrav.
 

Prijavite se i ostavite komentar.
Hvala.